Legyél viszonteladó partnerünk!

Kedvezményes árak, hatalmas alkatrész választék, akár aznapi árufeladás!

Jelentkezésedet örömmel várjuk a viszontelado@roller-alkatresz.hu e-mail címen!

ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK, ALKATRÉSZEK, TARTOZÉKOK, SZERVIZ

Roller töltők

Töltők elektromos rollerekhez és elektromos kerékpárokhoz

Ebben a kategóriában elektromos rollerekhez, elektromos kerékpárokhoz használható töltők és tartozékaik találhatóak. A megfelelő töltő kiválasztásánál három fő szempontra fontos figyelni: a csatlakozó típusára, a töltőáram feszültségére, és a töltőáram nagyságára.

A megfelelő töltő kiválasztásához nézzük meg ezeket részletesebben:

Csatlakozók

A csatlakozóknak több típusa is van (ebben az esetben értelemszerűen az akkumulátorba/rollerbe/kerékpárba dugható csatlakozókról beszélünk, nem a fali aljzat csatlakozóiról), mint látható az alábbi képen:

Elektromos roller töltő csatlakozók fajtái

Fontos, hogy a megfelelő típust válasszuk, különben bele se tudjuk dugni majd a töltőt az eszközbe. A kisebb akksis rollereknél főleg a DC aljzatok terjedtek el, de látható, hogy abból is 3 különféle létezik:

- Xiaomi/Ninebot-Segway rollerekhez való (bár itt is vannak kivételek, pl. Xiaomi MI4 Pro, vagy G30-as Ninebot sorozat)

- DC5521 vagy másként írva DC 5,5x2,1

- DC5525 vagy másként írva DC 5,5x2,5

A nagyobb teljesítményű és épp ezért nagyobb kapacitású akkuknál már inkább a GX/XLR csatlakozók használatosak. Az ANDERSON és XT csatlakozók általábban magukon az akkumulátorokon találhatóak meg, főleg utólagos pótakku beépítésekkor. 

Töltőáram feszültsége

Az elektromos rollereket, elektromos kerékpárokat főleg ún. 36V-os akkumulátorokkal szerelik (a kisebb teljesítményűeket 24V-ossal, a nagyobbaknál pedig a 48V/52V/60V/72V is előfordul). Érdemes tudni, hogy ezek a számok, ez a feszültség érték egyfajta középértéket képvisel, hiszen például a 36V-os akkumulátorok 30V és 42V között üzemelnek általábban. Ez sok esetben okozhat félreértést. Összeszedtük, hogy a különböző feszültségű akkumulátorokhoz milyen feszültségű töltő való:

- 36V-os akkumulátorhoz 42V-os töltő (bár néha marketing szempontok miatt írják 36V-osnak is)

- 48V-os akkumulátorhoz 54,6V-os töltő

- 52V-os akkumulátorhoz 58,8V-os töltő

- 60V-os akkumulátorhoz 67,2V-os töltő

- 72V-os akkumulátor esetében pedig 84V-os töltőt használjunk.

Töltőáram nagysága

A töltőáram nagyságát kifejezhetik mA-ben (milliamper) is, vagy akár A-ben (amper) is. Köztük a váltó szám 1000, azaz egy 2000 mA-es töltőáram megegyezik a 2A-es töltőárammal. Értelemszerűen minél magasabb az áramerősség amivel töltjük az eszközünket, annál hamarabb töltődik fel. A töltési idő nem arányosan, hanem az akkumulátor töltési görbéjének megfelelően csökken. Természetesen nem lehet bármilyen magas áramerősséggel tölteni egy akkumulátort, vannak korlátjai. Érdemes a gyárival egyező áramerősségű töltőt választani, vagy megismerni az adott akkumulátor maximális töltőáramát. Ezt sose lépjük túl! A nagyobb áramerősség gyorsabb töltést, a gyorsabb töltés viszont melegedést idézhet elő az akkumulátorban és a töltőben is. A túlzott melegedés csökkentheti az akkumulátor élettartamát. A nagyobb teljesítményű töltők esetében sokszor ventilátort is beépítenek, hogy csökkentsék a töltő melegedését, megelőzzék annak a túlhevülését (ez némi üzemelési zajjal jár). A kisebb teljesítményű/töltőáramú töltők általában ventilátor nélküliek, zajtalanul üzemelnek.


20termék
ÚJ
Nagy mennyiség raktáron 
Roller típus:
Xiaomi M365, Xiaomi 1S, Xiaomi Essential, Xiaomi Pro, Xiaomi Pro2, Xiaomi MI 3 LITE, Xiaomi MI 3, Segway Ninebot D18, Segway Ninebot D28, Segway Ninebot D38, Segway Ninebot F20, Segway Ninebot F25, Segway Ninebot F30, Segway Ninebot F40, Segway Ninebot ES1, Segway Ninebot ES2, Segway Ninebot ES4, Segway Ninebot Max G30, Segway Ninebot Max G2, Okai Neon Lite ES10
8 500 Ft
Alacsony készlet 
Roller típus:
Xiaomi M365, Xiaomi 1S, Xiaomi Essential, Xiaomi Pro, Xiaomi Pro2, Xiaomi MI 3 LITE, Xiaomi MI 3, Segway Ninebot ES1, Segway Ninebot ES2, Segway Ninebot ES4, Segway Ninebot D18, Segway Ninebot D28, Segway Ninebot D38, Segway Ninebot F20, Segway Ninebot F25, Segway Ninebot F30, Segway Ninebot F40
13 000 Ft
Nem vásárolható!
Raktáron 
Roller típus:
Segway Ninebot Max G30, Segway Ninebot Max G30LE, Segway Ninebot Max G30D, Segway Ninebot Max G30E, Segway Ninebot Max G2, Segway Ninebot P65
3 900 Ft
 
20termék