Fast delivery directly from our warehouse!

Place your order by noon and you can receive it the next morning.

ELECTRIC KICKSCOOTER PARTS, ACCESSORIES, REPAIR SHOPS

NEUZER ZAGON E-TREKKING (ALU-MXUS-TELESZKÓPOS-19") matt kék/fehér férfi e - kerékpár

Matt kék/fehér színű klasszikus vonalú városi elektromos kerékpár.

 

Műszaki szempontból: Pedálszenzoros, csomagtartó akkumulátoros, 250W-os első agymotoros, teleszkópos, alumínium vázas pedelec rendszerű elektromos kerékpár.

 

Felhasználói szempontból: Egyszerű, könnyen kezelhető, kényelmes, kedvező árszintű magyar gyártmány, annak minden előnyével (jó alkatrész ellátás, szakmai-gyári háttér).

 

Tökéletes társ a munkába járáshoz, városi közlekedésben, de akár a hétvégi nagyobb kirándulások esetén is.

 

Külön kiemelném  a kerékpár vidám világos kék színét, mely megidézi a nyár, a nyaralások gondtalan hangulatát (legalábbis számomra).

Out of stock
372 740 Ft
Details

NEUZER ZAGON E-TREKKING

A NEUZER gyár első elektromos modellcsaládja a ZAGON volt. Kettő különböző típusa van: a ZAGON E-CITY és a ZAGON E-TREKKING. Mindkét modell alumínium vázzal rendelkezik. Bár mind az E-CITY, mind az E-TREKKING kerékpárok alkalmasak egyaránt városi és túra kerékpározásra, de azért - ahogy a neve is sugallja - az E-CITY modellek inkább városi használatra vannak optimalizálva. Ez első sorban a kisebb, 26"-os kerékméretben nyilvánul meg (illetve voltak korábban agyváltós E-CITY-k is a palettán). A kisebb kerékméret fordulékonyságot és jobb kigyorsítást tesz lehetővé, míg az E-TREKKING-ek 28"-os kerekei a tempósabb haladást. Az E-TREKKING-ek kizárólag láncváltóval vannak szerelve.

 

Vázforma

A NEUZER ZAGON E-TREKKING férfi kerékpárok klasszikus kialakítású alumínium vázzal rendelkeznek. Az alumínium vázak előnye a kisebb súly, illetve a rozsdamentesség, ugyanakkor komolyabb sérülés esetén kevésbé javíthatóak.

Kényelem

A fel- és leszállás kényelmét a felső vázcső némileg árnyalja. A kerékpár geometriája városi, ennek köszönhetően az üléspozicíó kényelmes, felegyenesedett. Ilyenkor nincs teher a csukló-könyök-váll részeken. Rövid távon (kb. 1 órás egybefüggő használat esetén) a legkényelmesebb kerékpár geometria. A felsőtestünk teljes súlya a fenékre terhelődik, mely terhet az olasz Selle Royal minőségi nyerge igyekszik csökkenteni. A kerékpár 28" átmérőjű kerekekkel van szerelve. Ezen méretű kerekek jobban, komfortosabban viselkednek az esetleges úthibákon történő áthaladáskor, mint 26"-os társaik. A ZAGON E-TREKKING család modelljei acélrugós első teleszkópokkal rendelkeznek. A belépő szintű rugóstag kis mértékben növeli a kerékpározás komfortját, de azért túl sokra nem érdemes számítani tőle.

 

Vezérlés

A NEUZER ZAGON E-TREKKING kerékpárok pedálszenzoros kerékpárok. Ez egy egyszerűbb (és olcsóbb) vezérlési forma. Gyakorlatilag egy mágnesekkel ellátott tárcsa forog a hajtókar tengelyén, ennek a jelét érzékeli a vevőegységen keresztül a központi vezérlés. Így alapvetően annyit tud érzékelni a vezérlő, hogy éppen pedálozunk-e vagy sem, illetve, hogy ezt milyen gyorsan tesszük. Ennek függvényében szabályozza a vezérlés a rásegítés mértékét.

 

Motor

A kerékpár a kínai MXUS motorjával van szerelve (A gyártó által megadott specifikáció ellenére az XF04 típussal), mellyel korábban már mi is rengeteg hagyományos kerékpárt építettünk át elektromossá. Saját tapasztalataink kiválóak. A motor csak a rossz minőségű földutakra, erdei utakra érzékeny, városi környezetben hibátlanul teljesít. A motor nyomatéka valahol 30Nm körül lehet, mely átlagos értéknek számít a 250W-os agymotorok kategóriájában. A motor az első kerékbe van befűzve, emelt terhelésű küllőkkel, dupla falú felnibe. A motor gondozásmentes, nem igényel karbantartást. Az első agymotorok előnye a hátsó agymotorokkal szemben a könnyebb defekt javítás, és a "két kerék hajtás".

 

Akkumulátor

A kerékpár a MXUS 36V 11Ah-ás Li-Ion akkumulátorával van szerelve. Ez egy átlagos érték, valamivel több mint a Hollandia család 10,4Ah akkumulátor kapacitása, de kevesebb a LIDO-k 13Ah-ás kapacitásánál. Az MXUS, akárcsak a Greenway egy megbízható kínai gyártó. Akkumulátorai, világszerte rengeteg elektromos járműben megtalálhatóak. Az akkumulátor gyakorlatilag gondozásmentes, egyedül a helyes töltési technikára érdemes odafigyelni, melyről bővebben a blogbejegyzésünkben írtunk: LI-ION-AKKUMULÁTOROK KEZELÉSE

 

Kijelző

A NEUZER ZAGON E-TREKKING kerékpárok a piac egyik legegyszerűbb LED-es kijelzőjével vannak szerelve (LED890). Nem kényeztetnek minket adat orgiával, ugyanakkor aki egyszerűen csak használni szeretné a kerékpárt az elégedett lehet egyszerűségével.

Funkciók:

- ki- és bekapcsolás

- rásegítés fokozatának állítása: nincs - alacsony - közepes - magas

- séta mód

Amennyiben a sebességet, megtett távolságot is mérni szeretné, akkor utólagosan kell egy km órát felszerelni a kerékpárra.

 

Hatótáv

Az elektromos kerékpárok hatótávja igen tág skálán mozog. A hatótávot rengeteg tényező befolyásolja:

- a kerékpáros súlya

- a megválasztott rásegítés mértéke

- a haladás sebessége

- a kerékpáros által hozzáadott erőfeszítés mértéke

- terepviszonyok (sík útak emelkedők mértéke, aránya)

- az elindulások száma (pl. városi környezetben)

- külső hőmérséklet

- az akkumulátor belső hőfoka

- az út minősége (pl. homokos laza talaj vagy aszfalt)

- egyéb időjárási paraméterek (pl. szembeszél, de akár a téli, hidegebb, sűrűbb levegő is)

- elektromos rendszer hatékonysága, fogyasztása (agymotor vagy középmotor)

- használt gumiköpeny minősége, légnyomása

A sok befolyásoló tényező miatt a hatótávot csak becslésszerűen tág határok között lehet megadni, hiszen ideális körülmények között ebből a kerékpárból akár 85 km-t is lehet hozni, de rossz esetben akár 10-20 km alatt is lemerülhet. Amivel biztosan tudunk számolni, az az akkumulátor kapacitása, mely jelen esetben 396Wh. Ezt az értéket érdemes összevetni más kerékpárokéval, mert ha azok kisebb akkumulátorral vannak szerelve, akkor arányosan kisebb lesz a hatótáv.

 

Váltórendszer

A NEUZER E-TREKKING ZAGON kerékpár a japán Shimano TZ50 6 sebességes hátsó láncváltójával van felszerelve. Első váltó nincs, de nem is hiányzik véleményünk szerint. Fontos tudni, hogy ez egy belépő szintű alap váltó, nem éppen egy Deore XT. Előfordul, hogy nem pontos a váltás, de vigasztaló lehet, hogy elektromos kerékpárral városi környezetben amúgy sem sokat váltogatunk, sokszor egyszerűbb egy fokozattal feljebb raknunk a rásegítés mértékét.

 

Fékek

Elől-hátul Alhonga gyártmányú felni fékekkel van szerelve a kerékpár, ami egy alap, belépő szintű fékrendszer. Mivel a kerékpár rásegítésének a sebessége 25 km/h-ra le van korlátozva, ezért sík, városi körülmények között megfelelő fékhatást tud biztosítani. Nagyobb súlyú felhasználók, illetve meredekebb lejtők esetén viszont elővigyázatosabb közlekedést igényel.

 

Extrák

A kerékpár első-hátsó sárvédővel, első-hátsó elemes világítással, csengővel, csomagtartóval, kitámasztóval van szerelve.

 

Amire vigyázni kell

Az elektromos kerékpár egyszerre egy mechanikus jármű és egy elektromos eszköz, ezért a használata, tisztítása, karbantartása alatt néhány dologra fokozottan ügyelni kell, a teljesség igénye nélkül:

- Ne használja erős esőben, mert rossz esetben beázhat, elromolhat a kerékpár.

- Ne szállítsa autóra szerelt külső, fedetlen kerékpárhorozóval esőben a kerékpárt.

- Ne mossa le magasnyomású mosóval, slaggal (szivacs-vödör kombináció a nyerő).

- Kerülje a rossz minőségű földutakat, erdei utakat.

- Ne hagyja lemerült állapotban sokáig az akkumulátort.

- Csak a gyári töltőt használja a kerékpár töltéséhez.

- A kerékpár elektromos részét csak szakemberrel javíttassa, mert egy rossz mozdulat is okozhat több tízezres kárt.

 

Szervíz

Ebben az árkategóriában (kínai elektromos kerékpárok kategóriája) véleményünk szerint komoly előnyt jelent a hazai gyártás, hazai alkatrész ellátás. Cégünknek jó tapasztalatai vannak a gyártó hozzáállásával - megfelelő szakmai és alkatrész hátteret biztosítanak szervízünknek, hogy az esetlegesen felmerülő hibákat minél gyorsabban kijavíthassuk.

 

Garancia

Erre az elektromos kerékpárra a gyártó 36 hónap jótállást vállal. Az akkumulátor jótállási ideje 12 hónap. A kopó, elhasználódó alkatrészek (néhány példa: gumiköpenyek, fékbetétek, lánc, lánckerék, fogaskeréksor, csapágyak, stb.) nem tartoznak a jótállás körébe. A jótállás feltétele a szakszervízben történő beüzemelés és az időszakos ellenőrzések elvégeztetése. Ezek elmaradásából fakadó meghibásodásokra nem vonatkozik a jótállási kötelezettsége a gyártónak. Meghibásodás esetén kérjük vegye fel szervízünkkel telefonon a kapcsolatot.

 

Összefoglaló

A NEUZER E-TREKKING ZAGON egy kényelmes, megbízható, kedvező árú, belépő szintű elektromos kerékpár magyar gyártótól. Bátran javasoljuk napi szintű munkába járáshoz, városi közlekedéshez, hétvégi kirándulásokhoz.

A gyártó weboldala itt található: NEUZER.HU, ha pedig megnézegetnéd a további Neuzer elektromos kerékpárokat is, kattints ide: NEUZER ELEKTROMOS KERÉKPÁROK

Info
Article No.:
NE220_101_1034
Opinions
Be the first to review this product!