Xiaomi roller, Ninebot roller, alkatrészek, tartozékok, szerviz

ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK, ALKATRÉSZEK, TARTOZÉKOK, SZERVIZ

Nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok

NYOMATÉKSZENZOROS ELEKTROMOS KERÉKPÁROK

Ebben a kategóriában azok a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok találhatók, melyeknek a vásárlását az állam 50%-al, maximum 180.000 Ft összeggel támogatja. Természetesen ezekből az árakból jön még le a támogatás mértéke.

Mi is az a pedálszenzor?

Az elektromos rásegítéses rendszerű kerékpároknak 3 fajtája létezik a motor elhelyezkedése alapján:

  • első agymotoros elektromos kerékpár
  • hátsó agymotoros elektromos kerékpár
  • középmotoros elektromos kerékpár

Általában az áruk is ilyen sorrendben szokott nőni. Mind a három rendszernek meg vannak az előnyei hátrányai. Egy azonban közös bennük: mindegyikben található pedálszenzor. Ez az érzékelő azért felel, hogy a kerékpárunk vezérlése tudja, hogy tekerünk-e, vagy sem és azt milyen gyorsan tesszük. Ezen információ, illetve a kijelzőn beállított rásegítés mértékének alapján dönti el a vezérlés, hogy mennyi áramot enged rá a motorra. Tehát röviden összefoglalva a pedálszenzoros rendszerek egyszerűbb vezérlésüek, csak a pedálozás sebessége és a beállított rásegítés mértéke határozza meg a pillanatnyi motorerőt.

És mivel tud többet a nyomatékszenzor?

A fent leírt pedálszenzoros rendszereket egészíti ki pluszban a nyomatékszenzor. Ez a szenzor képes érzékelni azt, hogy milyen erővel tapossuk a pedált. Tehát ezek a rendszerek nem csak azt képesek érzékelni, hogy milyen gyorsan tekerünk, hanem azt is, hogy milyen erővel.  Ennek következtében sokkal okosabbá, kifinomultabbá válik a kerékpárunk vezérlése. Természetesen, mivel a nyomatékszenzoros rendszerek általában középmotoros kerékpárokban találhatóak, így sok más lényeges különbség is tud lenni egy nyomatékszenzoros és egy pedálszenzoros elektromos kerékpár között.

További információkkal készséggel állunk rendelkezésére üzletünkben, vagy a 0630 120 5753-as számon. Amennyiben kiváncsi a pedál szenzoros kerékpárjainkra akkor kattintson ide: PEDÁLSZENZOROS KERÉKPÁRJAINK.


1termék 11
1termék 11