Xiaomi roller, Ninebot roller, alkatrészek, tartozékok, szerviz

ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK, ALKATRÉSZEK, TARTOZÉKOK, SZERVIZ

Blog
Szabó Miklós
2022.04.10 16:44

2022-ben ismét van állami támogatás!

2022-ben ismét van állami támogatás!

2022-ben ismét van állami támogatás!

Nem érdemes kihagyni, némi ügyintézés fejében 100.000 - 180.000 Ft-tal csökkentheti új kerékpárja árát!

ÍME A RÉSZLETEK:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022. április 14.-től 2023. április 14.-ig ismét támogatja a magánszemélyek elektromos kerékpár vásárlását. A PEDELEC-2022 pályázat pontos kiírásáért kattintson ide: PEDELEC-2022 pályázati kiírás.

Kinek érdemes?

A 2022-es program több könnyítést (pl. nem kell munkaviszonyt igazolni) és nagyobb mértékű támogatást tartalmaz, magasabb összeghatárok mellett a 2020-as népszerű pályázathoz képest is.  Röviden válaszolva: minden olyan magánszemélynek, aki maximum 1.200.000 Ft értékben, 100-180 ezer Ft-tal kedvezőbb áron szeretne elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolni.

 

Mekkora összegű a támogatás?

A pályázat két kategóriát támogat:

 • Pedálszenzoros elektromos kerékpárokat, itt a támogatás mértéke 50%, maximum 100.000 Ft, 600.000 Ft-os összeghatárig.
 • Nyomatékszenzoros elektromos kerékpárokat, itt a támogatás mértéke 50%, maximum 180.000 Ft, 1.200.000 Ft-os összeghatárig

A kerékpárok piaci árát figyelembe véve (mivel nincs 200.000 Ft alatti pedálszenzoros, vagy 360.000 Ft alatti nyomatékszenzoros kerékpár) a támogatás mértéke pedálszenzoros kerékpároknál 100.000 Ft, nyomatékszenzoros kerékpároknál 180.000 Ft.

 

Milyen kerékpárt lehet venni támogatással?

Kizárólag pedelec rendszerű (rásegítős) új elektromos kerékpár vásárolható állami támogatással. Tehát gázkarral rendelkező, vagy 25 km/h –nál le nem kapcsoló, esetleg 250W-nál erősebb motorral rendelkező kerékpárok nincsenek támogatva. (Egyébként ezek a közúti forgalomban sem vehetnek részt.)

A pontos műszaki előírások:

 • Pedelec rendszerű, (tehát a motor csak akkor segíthet, ha a kerékpáros is teker) elektromos kerékpár
 • A motor névleges teljesítménye 250W lehet maximum.
 • A rásegítésnek le kell kapcsolni 25 km/h –nál
 • A kerékpár maximum súlya 30 kg lehet.
 • A külső gumi profil szélessége maximum 60 mm lehet.
 • Az akkumulátor nem tartalmazhat ólmot.

 

Hol lehet megvenni ezeket a kerékpárokat?

A HUMDA rendszerében regisztrált fizikai üzlettel rendelkező kerékpárüzletekben lehet megvásárolni a kerékpárokat. A pályázatban részt vevő kerékpár boltok listájához kattintson ide: REGISZTRÁLT KERESKEDŐK LISTÁJA. A mi nevünk: REMAX HUNGARY KFT. /HUSKEEBIKE ELEKTROMOS KERÉKPÁR SZAKÜZLET.

Egy tipp a gyors kereséshez: mikor a regisztrált kereskedők listája oldalon van nyomja le a CTRL+F billentyű kombinációt és írja be hogy REMAX.

Kik pályázhatnak?

Minden adókártyával rendelkező nagykorú magyar állampolgár. Igen, idén már nyugdíjasok is szemben a 2020-as pályázattal.

 

Mi kell hozzá?

Gyakorlatilag alap dolgok:

 • Nem lejárt érvényességű személyi okmányaink (melyekről majd 2 oldali fényképet kell feltölteni a HUMDA rendszerébe).
 • A pályázó ügyfélkapus belépési adatai.
 • Türelem :-D

Mi a folyamat?

2022. 04. 14.-én reggel 8 órakor nyílik meg a HUMDA weboldalán a pályázati felület, linkhez kattintson ide: HUMDA BELÉPÉS

Itt az ügyfélkapus azonosítónk segítségével be kell lépni, majd ki kell tölteni egy egyszerű űrlapot az adatainkkal, illetve feltölteni igazolványaink mindkét oldaláról készített fotókat. Ezt követően ki lehet választani, hogy melyik kereskedőtől, és milyen kerékpárt szeretnénk vásárolni. A kategória (pedál/nyomaték szenzoros) nem, de a kerékpár és a kereskedő később még módosítható lesz. Az űrlap kitöltése és kereskedőnek való átküldése után, meg kell várni a kereskedői visszaigazolást, majd beküldeni a HUMDA-nak. Ezután türelmes várakozás következik. Eddigi tapasztalataink alapján kb. 1 hónap múlva küldi ki a támogatói okiratot a HUMDA, a pályázó részére. A támogatói okirat birtokában lehet felvenni a kapcsolatot a kiválasztott kereskedővel, aki intézi a továbbiakat. Ezt követően lesz a kerékpár megvásárolható a támogatás összegével csökkentett áron.

 

Mik az apróbetűs részek, hátrányok?

A kerékpárt csak a támogatói okirat kézhezvételétől és az adminisztráció elvégzése után tudja átvenni. Ez tapasztalataink alapján a 2020-as pályázat során kb. 35-45 nap volt. Illetve néhány teendő, néhány apróság van ami még a pályázattal jár:

 • A kerékpár 2 évig nem adható el.
 • Ha 2 éven belül használhatatlanná válik a kerékpár, vagy eladják vissza kell fizetni a támogatási összeget kamatokkal együtt.
 • A 2 év alatt fent kell tartani a BIKESAFE –es regisztációt, melynek éves költsége jelenleg 3000 Ft.
 • Évente egy rövid beszámolót kell küldeni a HUMDA részére a kerékpár használatáról.

Mi tegyek addig is?

 1. A legfontosabb dolog, hogy döntse el, hogy milyen kerékpárra szeretne pályázni. Pedálszenzoros kerékpárjainkat itt találja: PEDÁLSZENZOROS KERÉKPÁRJAINK, nyomatékszenzoros kerékpárjainkat pedig ezen a linken: NYOMATÉKSZENZOROS KERÉKPÁRJAINK. A legfontosabb, hogy a kategóriával legyen tisztában, mert az később nem módosítható, a kerékpár típusa kategórián belül viszont igen.
 2. Ellenőrízze személyi okmányainak érvényességét, készítsen róluk fényképet és mentse le számítógépére vagy arra az eszközre ahonnan pályázni fog.
 3. Ellenőrizze ügyfélkapus belépési adatait.

 

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne a pályázattal, vagy a pályázható kerékpárokkal kapcsolatban, keressen minket telefonon a 0630 120 5753 –as számon vagy üzletünkben: HUSKEEBIKE Debrecen, Bethlen u. 6-8.