Xiaomi roller, Ninebot roller, alkatrészek, tartozékok, szerviz

ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK, ALKATRÉSZEK, TARTOZÉKOK, SZERVIZ

NEUZER HOLLANDIA OPTIMA BASIC (ALU-MXUS-MV.-19,5") babakék női elektromos kerékpár
NEUZER HOLLANDIA OPTIMA BASIC (ALU-MXUS-MV.-19,5") babakék női elektromos kerékpár
371 600 Ft

NEUZER HOLLANDIA OPTIMA BASIC (ALU-MXUS-MV.-19,5") babakék női elektromos kerékpár

Babakék színű klasszikus vonalú alacsony átlépős városi elektromos kerékpár.

 

Műszaki szempontból: Pedálszenzoros, csomagtartó akkumulátoros, 250W-os első agymotoros, merev villás, alumínium vázas pedelec rendszerű elektromos kerékpár.

 

Felhasználói szempontból: Egyszerű, könnyen kezelhető, kényelmes, kedvező árszintű magyar gyártmány, annak minden előnyével (jó alkatrész ellátás, szakmai-gyári háttér).

 

Tökéletes társ a munkába járáshoz, városi közlekedésben, de akár a hétvégi nagyobb kirándulások esetén is.

Raktáron
371 600 Ft
Részletek

NEUZER HOLLANDIA OPTIMA BASIC ALU

 

A NEUZER gyár egyik igen népszerű termékcsaládja a Hollandia Optima Basic. Népszerűségét a kedvező árának, kecses megjelenésének, megbízhatóságának köszönheti.

 

Vázforma

A NEUZER Hollandia Optima Alu kerékpárok kecses, un. duplacsöves alacsony átlépős alumínium vázzal rendelkeznek. Ezt korábban női vázként is hívták, de napjainkban -tapasztalataink szerint- a férfiak is nagy többségben az alacsony átlépésű vázak mellett teszik le a voksukat.

Ennek több oka is van:

- könnyebb fel- és leszállni a kerékpárról,

- gyerekülés használata esetén a lábat a gyermek feje felett kellene átemelni, mely mozdulat Jean-Claude Van Damme -i képességeket követel meg,

- útkereszteződések, lámpák előtti megállóknál nem okoz esetlegesen kellemetlenséget a lábunk közt lévő fémcső,

- baleset esetén kevesebb fémcső akad utunkba melyre akaratunkon kívül is landolhatunk.

 

Kényelem

A fel- és leszállás kényelmét a fentebb említett alacsony átlépős vázforma garantálja. A kerékpár geometriája városi, ennek köszönhetően az üléspozicíó kényelmes, felegyenesedett. Ilyenkor nincs teher a csukló-könyök-váll részeken. Rövid távon (kb. 1 órás egybefüggő használat esetén) a legkényelmesebb kerékpár geometria. A felsőtestünk teljes súlya a fenékre terhelődik, mely terhet a széles, vastagon párnázott nyereg igyekszik csökkenteni.

NEUZER nyereg

A kerékpár 28" átmérőjű kerekekkel van szerelve. Ezen méretű kerekek jobban, komfortosabban viselkednek az esetleges úthibákon történő áthaladáskor, mint 26"-os társaik. A Basic család modelljei nem rendelkeznek első rugóstagokkal, de ez városi utakon, aszfalton közlekedve nem zavaró.

 

Vezérlés

A NEUZER Hollandia Optima Basic Alu kerékpárok pedálszenzoros kerékpárok. Ez egy egyszerűbb (és olcsóbb) vezérlési forma. Gyakorlatilag egy mágnesekkel ellátott tárcsa forog a hajtókar tengelyén, ennek a jelét érzékeli a vevőegységen keresztül a központi vezérlés. Így alapvetően annyit tud érzékelni a vezérlő, hogy éppen pedálozunk-e vagy sem, illetve, hogy ezt milyen gyorsan tesszük. Ennek függvényében szabályozza a vezérlés a rásegítés mértékét.

 

Motor

A kerékpár a kínai MXUS motorjával van szerelve (XF04 típus), mellyel korábban már mi is rengeteg hagyományos kerékpárt építettünk át elektromossá.

NEUZER XF04 motor

Saját tapasztalataink kiválóak. A motor csak a rossz minőségű földutakra, erdei utakra érzékeny, városi környezetben hibátlanul teljesít. A motor nyomatéka valahol 30Nm körül lehet, mely átlagos értéknek számít a 250W-os agymotorok kategóriájában. A motor az első kerékbe van befűzve, emelt terhelésű küllőkkel, dupla falú felnibe. A motor gondozásmentes, nem igényel karbantartást. Az első agymotorok előnye a hátsó agymotorokkal szemben a könnyebb defekt javítás, és a "két kerék hajtás".

 

Akkumulátor

A kerékpár a Greenway 36V 10,4Ah-ás Li-Ion akkumulátorával van szerelve. A Greenway egy megbízható kínai gyártó, világszerte több millió elektromos járműbe van szerelve. Az akkumulátor gyakorlatilag gondozásmentes, egyedül a helyes töltési technikára érdemes odafigyelni. 

 

Kijelző

A NEUZER Hollandia Optima Basic Alu kerékpárok a piac egyik legegyszerűbb LED-es kijelzőjével vannak szerelve. Nem kényeztetnek minket adat orgiával, ugyanakkor aki egyszerűen csak használni szeretné a kerékpárt az elégedett lehet egyszerűségével.

Funkciók:

- ki- és bekapcsolás

- rásegítés fokozatának állítása: nincs - alacsony - közepes - magas

- séta mód

Amennyiben a sebességet, megtett távolságot is mérni szeretné, akkor utólagosan kell egy km órát felszerelni a kerékpárra.

 

Hatótáv

Az elektromos kerékpárok hatótávja igen tág skálán mozog. A hatótávot rengeteg tényező befolyásolja:

- a kerékpáros súlya

- a megválasztott rásegítés mértéke

- a haladás sebessége

- a kerékpáros által hozzáadott erőfeszítés mértéke

- terepviszonyok (sík útak emelkedők mértéke, aránya)

- az elindulások száma (pl. városi környezetben)

- külső hőmérséklet

- az akkumulátor belső hőfoka

- az út minősége (pl. homokos laza talaj vagy aszfalt)

- egyéb időjárási paraméterek (pl. szembeszél, de akár a téli, hidegebb, sűrűbb levegő is)

- elektromos rendszer hatékonysága, fogyasztása (agymotor vagy középmotor)

- használt gumiköpeny minősége, légnyomása

A sok befolyásoló tényező miatt a hatótávot csak becslésszerűen tág határok között lehet megadni, hiszen ideális körülmények között ebből a kerékpárból akár 80-90 km-t is lehet hozni, de rossz esetben akár 10-20 km alatt is lemerülhet. Amivel biztosan tudunk számolni, az az akkumulátor kapacitása, mely jelen esetben 374Wh. Ezt az értéket érdemes összevetni más kerékpárokéval, mert ha azok kisebb akkumulátorral vannak szerelve, akkor arányosan kisebb lesz a hatótávjuk.

 

Váltórendszer

A NEUZER Hollandia Optima Basic Alu kerékpár a japán SHIMANO TY300 7 sebességes hátsó láncváltójával van felszerelve.

NEUZER váltó

Első váltó nincs, de nem is hiányzik véleményünk szerint. Fontos tudni, hogy ez egy belépő szintű alap váltó, nem éppen egy DEORE XT. Előfordul, hogy nem pontos a váltás, de vigasztaló lehet, hogy elektromos kerékpárral városi környezetben amúgy sem sokat váltogatunk, sokszor egyszerűbb egy fokozattal feljebb raknunk a rásegítés mértékét.

 

Fékek

Elől-hátul LOGAN/PROMAX gyártmányú felni fékekkel van szerelve a kerékpár, ami egy alap, belépő szintű fékrendszer.

NEUZER váltó

Mivel a kerékpár rásegítésének a sebessége 25 km/h-ra le van korlátozva, ezért sík, városi körülmények között megfelelő fékhatást tud biztosítani. Nagyobb súlyú felhasználók, illetve meredekebb lejtők esetén viszont elővigyázatosabb közlekedést igényel.

 

Extrák

A kerékpár első-hátsó sárvédővel, első-hátsó elemes világítással, csengővel, csomagtartóval, kitámasztóval van szerelve.

 

Amire vigyázni kell

Az elektromos kerékpár egyszerre egy mechanikus jármű és egy elektromos eszköz, ezért a használata, tisztítása, karbantartása alatt néhány dologra fokozottan ügyelni kell, a teljesség igénye nélkül:

- Ne használja erős esőben, mert rossz esetben beázhat, elromolhat a kerékpár.

- Ne szállítsa autóra szerelt külső, fedetlen kerékpárhorozóval esőben a kerékpárt.

- Ne mossa le magasnyomású mosóval, slaggal (szivacs-vödör kombináció a nyerő).

- Kerülje a rossz minőségű földutakat, erdei utakat.

- Ne hagyja lemerült állapotban sokáig az akkumulátort.

- Csak a gyári töltőt használja a kerékpár töltéséhez.

- A kerékpár elektromos részét csak szakemberrel javíttassa, mert egy rossz mozdulat is okozhat több tízezres kárt. 

 

Szervíz

Ebben az árkategóriában (kínai elektromos kerékpárok kategóriája) véleményünk szerint komoly előnyt jelent a hazai gyártás, hazai alkatrész ellátás. Cégünknek jó tapasztalatai vannak a gyártó hozzáállásával - megfelelő szakmai és alkatrész hátteret biztosítanak szervízünknek, hogy az esetlegesen felmerülő hibákat minél gyorsabban kijavíthassuk.

 

Garancia

Erre az elektromos kerékpárra a gyártó 36 hónap jótállást vállal. Az akkumulátor jótállási ideje 12 hónap. A kopó, elhasználódó alkatrészek (néhány példa: gumiköpenyek, fékbetétek, lánc, lánckerék, fogaskeréksor, csapágyak, stb.) nem tartoznak a jótállás körébe. A jótállás feltétele a szakszervízben történő beüzemelés és az időszakos ellenőrzések elvégeztetése. Ezek elmaradásából fakadó meghibásodásokra nem vonatkozik a jótállási kötelezettsége a gyártónak. Meghibásodás esetén kérjük vegye fel szervízünkkel telefonon a kapcsolatot.

 

Összefoglaló

A NEUZER Hollandia Optima Basic Alu egy kényelmes, megbízható, kedvező árú, belépő szintű elektromos kerékpár magyar gyártótól. Bátran javasoljuk napi szintű munkába járáshoz, városi közlekedéshez, hétvégi kirándulásokhoz. A gyártó weboldala itt található: Neuzer gyár, további Neuzer elektromos kerékpárok böngészésért kattinson ide: Neuzer elektromos kerékpárok.

Adatok
Váz:
alumínium
Váz jellege:
városi, alacsony átlépős
Váz méret:
19,5"
Kerékméret:
28"
Teleszkóp:
nincs
Motor:
MXUS XF04 első agymotor
Sebesség:
25 km/h
Szenzor:
Pedálszenzor
Kijelző:
LED
Rásegítés:
3 fokozat
Akkumulátor típusa:
Greenway 36V 10,4Ah
Akkumulátor elhelyezése:
csomagtartó alatt
Akkumulátor (Wh):
374
Hatótáv:
10 – 80
Fékek:
Logan/Promax első-hátsó felnifék
Váltó:
Shimano TY30 7 sebességes
Extrák:
Séta asszisztens, első-hátsó sárvédő, csengő, kitámasztó, csomagtartó, első-hátsó elemes világítás
Megjegyzés:
A sebesség és a hatótáv több tényező függvénye (pl. testsúly, töltöttség, domborzati viszonyok, hőmérséklet, stb.)
Cikkszám:
NE200_117_2044
Weboldal:
Hasonló termékek