Kérdésed van? Hívj minket, szívesen segítünk! +36301205753

HUSKEEBIKE • ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK SZAKÜZLETE

ZERO 10X (52V-18AH) elektromos roller

 A ZERO azaz Z rollerek kiváló minőségű termékek. A Z10X nagytestű, nagy  hatótávú, duplamotoros elektromos roller 150 kg teherbírással.

Igényes nehézfiú:

- Kiváló anyag használat,

- Vastag-tartós alkatrészek,

- 2x1000W-os motorok,

- 936Wh-ás akkumulátor

- Első-hátsó állítható teleszkópok a C-villákban

- első-hátsó hidraulikus tárcsafék

Szerintünk ennél többre nincs szükség.

Nincs raktáron
640 000 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

ZERO azaz Z10X elektromos roller

ÜZLETÜNKBEN KIPRÓBÁLHATÓ!

  

Méretek:

Súlya alapján igazi nehézfiú: 35kg. Ez az a roller amit már egyáltalán nem szívesen emelget az ember, maximum egy autó csomagtartójába. Ez az a roller amelyik minket visz, nem mi visszük őt.

Zero 10x roller

A Z10X gyorsulása, 60 km/h körüli végsebessége meg is követeli a masszív anyaghasználatot, amit tükröz is a magas súly. Természetesen a nagy akkumulátor pack és a dupla motorok is hozzátesznek a súlyhoz. Összecsukás során a kormányoszlop lehajtható, de nem akasztható be. Ez pusztán csak a kisebb helyfoglalást segíti elő, nem a hordozást. A kormánya alaphelyzetben fix, nem összecsukható. Lehet hozzá kapni összecsukható kormányt, viszont az hajlamos a lelazulásra és ennél a menetteljesítménynél ez már kellemetlen érzéseket kelt az emberben.

Zero 10X roller

A fenti képen egy Z8-as roller mellett fotóztuk le, hogy látható legyen a méret különbség. A roller mérete összecsukva: 127cmx69cmx51cm

   

Menetkényelem:

A Z10X elektromos roller ahogy a neve is sejteti 10"-os kerekeken gurul. A 10"-os kerékkel szerelt rollerek kényelmesek ráadásul ez a modell elől-hátul állítható rugózású teleszkópokkal van szerelve a C alakú dupla lengőkarban. A rollernek hibátlan a rugózása, az útfekvése. Magasabb sebességtartományban ajánlatos kormány stabilizátort rendelni hozzá, hogy megelőzzük a kormány beszitálását

Zero 10x első kerék

 A talplemez hosszú, ráadásul a végén lévő masszív öntött alu tapasó lemezre is rakhatjuk a lábunkat, amely még stabilabbá teszi a pozicíónkat. A talplemez szélessége kiváló, a kormányoszlop szöge közel merőleges és a fix  kormány kellően széles. Ezeknek köszönhetően a nagy test ellenére hibátlanul könnyed, sportos érzetet ad a roller használata.

  

Teljesítmény:

A Z10X roller dupla motoros. Elől-hátul 1000W-os névleges teljesítményű BLDC (egyenáramú kefenélküli) motorral rendelkezik.

Zero 10X motor

Alapból a hátsó motor hajt. A kormány bal oldali markolata mellett található kapcsolón tudjuk az összkerék meghajtást bekapcsolni. Ezt azonban inkább csak menet közben javasoljuk az erőteljes gyorsulás és az elkaparó első kerekek (lemegy a súly induláskor róla) felesleges koptatása miatt. A 2x1000W-os teljesítmény több mint elegendő dinamikát ad a rollernek. Nem nagyon van kis hazánkban olyan emelkedő, ahol nem menne fel gond nélkül gyorsulva, akár egy 120 kg-os rolleressel együtt.  A roller gyári limitált végsebessége 25 km/h. Ezt feloldva kb. 60 km/h-ás sebességre is képes. Véleményem szerint ez már kifejezetten veszélyes tartomány rolleren, viszont a dinamikája a gyorsulása kifejezetten élvezetes akár alacsonnyabb sebességnél is. Személy szerint abban látom az értelmét, hogy ezzel a rollerrel a nagyobb súlyú rolleresek is bármilyen emelkedőn, vagy sík terepen nagyon dinamikusan tudnak vele közlekedni.

Zero 10 X rller turbo kapcsoló

A motor teljesítményét a kijelzőn 3 fokozatban állíthatjuk, illetve a bal oldali kapcsolón állíthatjuk az egy kerék/összkerék hajtást és a Eco/Turbo módot, így összesen 12 különböző teljesítmény beállítás áll a rendelkezésünkre, hogy ízlésünkre, tudásunkra szabjuk a roller teljesítményét..

   

Hatótáv

A Z10X roller 52V, 18 Ah-ás Li-Ion akkumulátorral rendelkezik. A gyári specifikáció szerint akár 60 km-et is meg lehet a rollerrel 1 feltöltéssel tenni. A valóságban az elektromos rollerek hatótávja igen tág skálán mozog. A hatótávot rengeteg tényező befolyásolja:

- a rolleres súlya

- a kiválasztott motorfokozat

- a haladás sebessége

- terepviszonyok (sík útak emelkedők mértéke, aránya)

- az elindulások száma (pl. városi környezetben)

- külső hőmérséklet

- az akkumulátor belső hőfoka

- az út minősége (pl. homokos laza talaj vagy aszfalt)

- egyéb időjárási paraméterek (pl. szembeszél, de akár a téli, hidegebb, sűrűbb levegő is)

- használt gumiköpeny minősége, légnyomása

A sok befolyásoló tényező miatt a hatótávot csak becslésszerűen tág határok között lehet megadni, véleményünk szerint átlagos körülmények között valahol 35-45 km között lehet a valós hatótáv. Amivel biztosan tudunk számolni, az az akkumulátor kapacitása, mely jelen esetben 936Wh. Ezt az értéket érdemes összevetni más rollerekével, mert ha azok kisebb akkumulátorral vannak szerelve, akkor arányosan kisebb lesz a hatótávjuk.

Néhány példa elterjedtebb rollerek akkumulátor kapacitására:

- XIAOMI M365 ESSENTIAL: 183Wh

- XIAOMI M365 1S: 281Wh

- XIAOMI M365 PRO2: 461Wh

- NINEBOT-SEGWAY ES2: 187 Wh

- NINEBOT-SEGWAY MAX G30: 551Wh 

 

  

Kezelés

A roller kezelése egyszerű. Mindössze 2 gomb található a gázkarral egybeépített kijelzőn:

- "POWER" gomb: hosszan nyomva ki és be tudjuk kapcsolni vele a rollert, röviden nyomkodva, pedig a kijelző alsó során megjelenő adatok közt tudunk lapozni (Pl.: összkilométer, akkufeszültség, stb.).

- "MODE" gomb: hosszan nyomva a világítást tudjuk ki-be kapcsolni, röviden nyomkodva pedig a motor erejét tudjuk 3 fokozatban állítani.

Zero 10X kijelző

A színes kijelzőről leolvashatjuk az aktuális sebességünket, a megtett kilométert, a beállított motorerőt, illetve az akkumulátor töltöttségét. A kulcsos gyújtáskapcsolóval tudjuk áram alá helyezni, vagy áramtalanítani a rollert. A gyújtáskapcsoló feletti LED kijelzőn bekapcsolás után egyből láthatjuk az akkumulátor feszültségét.

  

Biztonság, fékek:

A beépített első-hátsó LED világítás elegendő fényerőt ad az éjszakai városi közlekedéshez.

Zero 10X fék

Az első-hátsó hidraulikus tárcsfékeknagyon jól lassítják a rollert.

Zero 10X fékkar

A talplemezbe épített LED-es fények nem csak jól néznek ki, de rossz látási viszonyok közt is jól láthatóvá teszik rollerünket.

  

Extrák:

A színes LCD kijelző, USB-s töltőaljzattal és mutatóujj gázkarral van egybeépítve. A “mutatóujj” gázkar jóval hosszabb élettartamú, mint a régebbi típusú “hüvelykujj gázkarok”. 
  

Szervízes szemmel nézve:

Igazán masszív szerkezeti megoldások, komoly anyagvastagságok, nagy teljesítmény.

Ami pozitívum:

 

- Két év alatt még nem igazán tapasztaltunk típushibát.

És ami nem:

- Mint szinte az összes roller, érzékeny a vízre, a beázásra (nagy esőben inkább ne használjuk).

- A nagy teljesítmény miatt, ha nem helyes pozicíóban rollerezünk a kormányoszlop csavarjait sűrűn kell után húzni.

- A defekt javítása a dupla motor miatt házilag nem javasolt, munkaigényes folyamat.

 

  

Összegzés:

Sportos, nagy teljesítményű, nagy hatótávú, nehéz roller minőségi kidolgozással, igényes műszaki megoldásokkal. Teljeskörű alkatrész ellátás, szervízháttér, 36/12 hónap magyarországi garanciával (36 hónap a rollerre, 12 hónap az akkumulátorra), alkatrész ellátással, szervízháttérrel. A Zero alkatrészeink, tartozékaink megtekintéséhez kattints ide: Zero alkatrészek. 

 Az európai importőr oldalát ide kattintva érheted el.

Adatok
Motor (Watt):
2x1000W
Motor típusa:
első-hátsó BLDC, Direct Drive agymotor
Akkumulátor:
936Wh
Akkumulátor típusa:
Li-Ion 52V 18Ah (936Wh) LG cellás
Hatótáv:
Gyári érték: 60 km, tapasztalati érték: 35-45 km
Sebesség:
60 km/h
Kerékméret:
10"
Kijelző:
színes LCD, kulcsos gyujtáskapcsolóval, mutatóujjas gázkarral, USB töltőaljzattal
Fékek:
első-hátsó hidraulikus tárcsafék
Méret összecsukva:
127*69*51 cm
Lengéscsillapítás:
duplalengőkaros, állítható tekercsrugós első-hátsó felfüggesztés
Világítás:
Első-hátsó világítás, oldal világítás a talprészben, féklámpa
Súly:
35kg
Maximális terhelhetőség (kg):
150
Extrák:
tempomat
Megjegyzés:
A sebesség és a hatótáv több tényező függvénye (pl. testsúly, töltöttség, domborzati viszonyok, hőmérséklet, stb.)
Gyártó:
ZERO
Garancia (hónap):
36
Cikkszám:
228T