Xiaomi roller, Ninebot roller, alkatrészek, tartozékok, szerviz

ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK, ALKATRÉSZEK, TARTOZÉKOK, SZERVIZ

JOYOR Y10 fekete elektromos roller

ÜZLETÜNKBEN KIPRÓBÁLHATÓ!

Az Y5S dupla hatótávú változata. Mindent tud amit a JOYOR Y5S csak 2x messzebb visz el minket. Kényelmes 10"-os kerekek, erős 500W-os motor, kivételes hatótáv, nagy széles talpfelület, elől-hátul tárcsafékek, elől-hátul teleszkópok. Ha a legnagyobb hatótávú ugyanakkor egyéb paramétereiben (súly, motorerő, végsebesség) még emberléptékű rollert szeretne, akkor az Y10 a jó választás.
Nincs raktáron
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Joyor Y10 elektromos roller fekete színben

ÜZLETÜNKBEN KIPRÓBÁLHATÓ!

  

Méretek:

Súlya nem kevés 23 kg. Ez a hordozható roller kategória felső határa. Autó csomagtartójába, tömegközlekedésre felrakni még férfiaknak nem okoz problémát, de lift nélkül a 4.-re felvinni már kihívás. Hölgyeknek, ha cipelni is kell nem javasoljuk. Kormányoszlopa magasságban állítható, ezért nemcsak, hogy különböző testmagasságokhoz (pl. gyermektől a felnőttig) fokozatmentesen beállítható, de teljesen össze is tolható, így kisebb helyet foglal el, akár a tömegközlekedésen, vonaton szállítva, akár az autónk csomagtartójában, de még az otthoni szekrényben is. Mivel a markolatok is lehajthatók, így összezárva ez is csökkenti a méretét, mely összecsukva: 115cmx21cmx43cm. A Joyor Y10-es roller a többi Joyor rollerhez képest nagy méretűnek számít.

JOYOR Y10 FEKETE

A képen egy F3-as rózsaszínű és egy fekete Y10-es roller méretei vethetők össze. Jól látható, hogy a kerékmérete és a talpszélessége is jelentősen nagyobb  az Y10-esnek. Ennek köszönhetően kényelmesebb használni, ugyanakkor több helyet foglal el összecsukva.

  

Menetkényelem:

A Joyor Y10 elektromos roller a 10”-os kerékméretének, első-hátsó extrán ballonos kerekeinek és az első dupla tekercsrugós felfüggesztésének köszönhetően kiváló  menetkényelmet biztosít a gyengébb minőségű utakon is.

JOYOR Y10 FEKETE első kerék

 A talplemez hossza jó, szélessége kiváló, a kormányoszlop szöge közel merőleges és a kormány kellően széles. Ennek, illetve a fokozatmentesen állítható magasságú kormányoszlopnak köszönhetően kellően biztonságos, és kifejezetten kényelmes érzetet ad a roller használata.

  

Teljesítmény:

A JOYOR Y10-es roller hátsó kerék hajtású 500W-os BLDC (egyenáramú kefenélküli) motorral rendelkezik.

JOYOR Y10 fekete motor

A hátsó kerék hajtás biztonságosabb az elsőnél, mert az egyébként tényleg ritkán előforduló motor hibák esetén a blokkoló kerék miatt nem fogunk fejreállni. Az 500W-os teljesítmény és a 10"-os kerékátmérő kellő dinamikát ad a rollernek 100 kg-os testsúlyig sík úton közlekedve. Ahol sok az emelkedő, vagy a rolleres súlya nagyobb, érdemes erősebb rollerben gondolkodni. A roller gyári limitált végsebessége 25 km/h. Ezt feloldva gyorsabb tempóra is képes (kb. 35 km/h), bár ez sok tényező függvénye (rolleres súlya, terepviszonyok, időjárási viszonyok, stb.). A motor teljesítményét a kijelzőn 3 fokozatban állíthatjuk, illetve szervízünkben van lehetőség szoftveresen visszavenni a motor teljesítményét, ha nem szeretnénk, hogy túl gyors legyen a roller.

 

Hatótáv

Az Y10-es modell 48V, 26 Ah-ás Li-Ion akkumulátorral rendelkezik. A gyári specifikáció szerint akár 80-100 km-et is meg lehet a rollerrel 1 feltöltéssel tenni. A valóságban az elektromos rollerek hatótávja igen tág skálán mozog. A hatótávot rengeteg tényező befolyásolja:

- a rolleres súlya

- a kiválasztott motorfokozat

- a haladás sebessége

- terepviszonyok (sík útak emelkedők mértéke, aránya)

- az elindulások száma (pl. városi környezetben)

- külső hőmérséklet

- az akkumulátor belső hőfoka

- az út minősége (pl. homokos laza talaj vagy aszfalt)

- egyéb időjárási paraméterek (pl. szembeszél, de akár a téli, hidegebb, sűrűbb levegő is)

- használt gumiköpeny minősége, légnyomása

A sok befolyásoló tényező miatt a hatótávot csak becslésszerűen tág határok között lehet megadni, véleményünk szerint átlagos körülmények között valahol 50-70 km között lehet a valós hatótáv. Amivel biztosan tudunk számolni, az az akkumulátor kapacitása, mely jelen esetben 1248Wh. Ezt az értéket érdemes összevetni más rollerekével, mert ha azok kisebb akkumulátorral vannak szerelve, akkor arányosan kisebb lesz a hatótávjuk.

Néhány példa elterjedtebb rollerek akkumulátor kapacitására:

- XIAOMI M365 ESSENTIAL: 183Wh

- XIAOMI M365 1S: 281Wh

- XIAOMI M365 PRO2: 461Wh

- NINEBOT-SEGWAY ES2: 187 Wh

- NINEBOT-SEGWAY MAX G30: 551Wh 

Bár nem kellemes, de azért akkor sincs nagy gond, ha lemerülne a roller akkumulátora, hiszen az ellenállás nélküli motorral szerelt rollert majdnem ugyanolyan könnyű hajtani, mint egy hagyományosat.

 

Kezelés

A roller kezelése egyszerű. Mindössze 2 gomb található a gázkarral egybeépített kijelzőn:

- "POWER" gomb: hosszan nyomva ki és be tudjuk kapcsolni vele a rollert, röviden nyomkodva, pedig a kijelző alsó során megjelenő adatok közt tudunk lapozni (Pl.: összkilométer, akkufeszültség, stb.).

- "MODE" gomb: hosszan nyomva a világítást tudjuk ki-be kapcsolni, röviden nyomkodva pedig a motor erejét tudjuk 3 fokozatban állítani.

Joyor kijelző

A kijelzőről leolvashatjuk az aktuális sebességünket, a megtett kilométert, a beállított motorerőt, illetve az akkumulátor töltöttségét. 

 

Biztonság, fékek:

A beépített első-hátsó LED világítás elegendő fényerőt ad az éjszakai városi közlekedéshez. Az első és a hátsó kerékbe épített tárcsafék megfelelő mértékben lassítja a rollerünket. A fékezéskor villogó piros fényre váltó hátsó féklámpa tájékoztatja a mögöttünk jövőket lassulási szándékunkról.

  

Extrák:

A színes LCD kijelző, USB-s töltőaljzattal és mutatóujj gázkarral van egybeépítve. A “mutatóujj” gázkar jóval hosszabb élettartamú, mint a régebbi típusú “hüvelykujj gázkarok”.
  

 

Szervízes szemmel nézve:

Régi, kiforrott konstrukció kevés hibával. A mégis előforduló hibák többsége könnyen, gyorsan orvosolható.

Ami pozitívum:

- Évek óta alkalmazott, bevált, megbizható konstrukció

- Nagyon kényelmes, dinamikus roller

- Az első kerék nagyon könnyen cserélhető, a 10"-os gumikat jóval könnyebb cserélni mint a 8"-osokat.

És ami nem:

- Mint szinte az összes roller, érzékeny a vízre, a beázásra (nagy esőben inkább ne használjuk).

- A kijelző akkumulátorszint grafikus kijelzése nem pontos, az akkumulátor feszültségét viszont tizedes pontossággal jelzi, így akár pontosabban is meg tudjuk határozni az akkumulátor töltöttségét (Ez egyébként sok rollerre jellemző).

- A csuklószerkezet talpcsavarjai lazulhatnak idővel le, illetve a szerkezet zsírzására érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük az idő előtti kopást.

- A kormányoszlop túlzott lötyögését évjárat függvényében gumilap vagy gumihenger állítással, cserével lehet orvosolni.

- A kormány markolat hamar le tud lazulni, de ez egy imbusz csavar állításával 10 mp alatt orvosolható.

Összegzés:

Könnyen kezelhető de nehezebben hordozható, nagyon kényelmes, dinamikus roller, hatalmas hatótávval, kiforrott technikával. Napi akár 30 km-es távokra 100 kg -os testsúlyig bátran ajánljuk. Teljeskörű alkatrész ellátás, szervízháttér, 24/12 hónap magyarországi garanciával (24 hónap a rollerre, 12 hónap az akkumulátorra). Joyor alkatrészeink, tartozékaink megtekintéséhez kattints ide: Joyor alkatrészek. Szerintünk ez az egyik legjobb ár-értékű Joyor roller.

 A gyártó oldalát ide kattintva érheted el.

Adatok
Motor (Watt):
500W
Motor típusa:
hátsó BLDC, Direct Drive agymotor
Akkumulátor:
1248Wh
Akkumulátor típusa:
Li-Ion 48V 26Ah (1248Wh)
Hatótáv:
Gyári érték: 80-100 km, tapasztalati érték: 50-70 km
Sebesség:
35 km/h
Kerékméret:
10"
Kijelző:
színes LCD, mutatóujjas gázkarral, USB töltőaljzattal
Fékek:
első-hátsó tárcsafék
Méret összecsukva:
115*21*43 cm
Lengéscsillapítás:
elől dupla tekercsrugók, hátul dupla teleszkópok, 10"-os ballonos kerekek
Világítás:
Első-hátsó világítás, oldal világítás a talprészben, féklámpa
Súly:
23kg
Maximális terhelhetőség (kg):
120
Extrák:
tempomat
Megjegyzés:
A sebesség és a hatótáv több tényező függvénye (pl. testsúly, töltöttség, domborzati viszonyok, hőmérséklet, stb.)
EAN kód:
0711005513739
Gyártó:
JOYOR
Garancia (hónap):
36
Cikkszám:
262T