Kérdésed van? Hívj minket, szívesen segítünk! +36301205753

HUSKEEBIKE • ELEKTROMOS ROLLEREK, KERÉKPÁROK, MOTOROK SZAKÜZLETE

JOYOR F1 fekete elektromos roller

ÜZLETÜNKBEN KIPRÓBÁLHATÓ!

Joyor F3-as modell kistestvére. Az akkumulátorán kivül minden csavarjában egyezik az F3-as rollerrel. A Xiaomi M365 -el összevetve:
- Az akkumulátor kapacitása megegyezik a Xiaomi M365, 1S -ével.
- A motorja viszont erősebb.
- A hátsó dobfékje sokkal jobb, kevesebb foglalkozást igényel mint a Xiaomi tárcsaféke.
- Defektre jóval kevésbé hajlamos, de ha mégis leeresztene a kerék, nagyon könnyű javítani.
- Súlyra is könnyebb a Joyor kb. 2 kg-mal.
- Lehajtható a markolata, összecsukható a kormányoszlopa a Joyor F1-nek, ezáltal kisebb helyen is tárolható, valamint jobban a rolleres testmagasságára szabható.
 
Jó választás lehet ha valaki beszálló kategóriájú rollert keres. Árban hasonló a XIAOMI M365 1S- hez, viszont tudásban, praktikumban többet tud nyújtani. A magyarországi garancia, a teljeskörű alkatrész ellátás és a szervízháttér megfelelő biztonságot nyújt, ha ezt a modellt választja.
Nincs raktáron
150 000 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Joyor F1 elektromos roller fekete színben

ÜZLETÜNKBEN KIPRÓBÁLHATÓ!

Méretek:

Az egyik legkönnyebb rollerünk, súlya mindössze 12 kg. Ennek köszönhetően könnyen hordozható, elektromos rollernek számít. Kormányoszlopa magasságban állítható, ezért nemcsak, hogy különböző testmagasságokhoz (pl. gyermektől a felnőttig) fokozatmentesen beállítható, de teljesen össze is tolható, így jóval kisebb helyet foglal el, akár a tömegközlekedésen, vonaton szállítva, akár az autónk csomagtartójában, de még az otthoni szekrényben is.

JOYOR F1 összecsukva

Mivel a markolatok is lehajthatók, így összezárva még kevesebb helyet foglal. A roller mérete összecsukva: 88cmx18cmx36cm

Menetkényelem:

A Joyor F1 elektromos roller a 8”-os kerékméretének, első extrán ballonos kerekének és első rugóstagjának köszönhetően elfogadható menetkényelmet biztosít a gyengébb minőségű utakon is.

JOYOR F első kerék

 A talplemez hossza, szélessége átlagos, a kormányoszlop szöge közel merőleges és a kormány kellően széles. Ennek, illetve a fokozatmentesen állítható magasságú kormányoszlopnak köszönhetően kellően biztonságos, kényelmes érzetet ad a roller használata.

Teljesítmény:

A JOYOR F1-es roller hátsó kerék hajtású 350W-os BLDC (egyenáramú kefenélküli) motorral rendelkezik, mely rövid távon akár 500W leadására is képes.

JOYOR F motor

A hátsó kerék hajtás biztonságosabb az elsőnél, mert az egyébként tényleg ritkán előforduló motor hibák esetén a blokkoló kerék miatt nem fogunk fejreállni. A 350W-os teljesítmény és a kisebb 8"-os kerékátmérő kellő dinamikát ad a rollernek 80-90 kg-os testsúlyig sík úton közlekedve. Ahol sok az emelkedő, vagy a rolleres súlya nagyobb, érdemes erősebb rollerben gondolkodni. A roller gyári limitált végsebessége 25 km/h. Ezt feloldva némileg gyorsabb tempóra is képes, bár ez sok tényező függvénye (rolleres súlya, terepviszonyok, időjárási viszonyok, stb.). A motor teljesítményét a kijelzőn 3 fokozatban állíthatjuk, illetve szervízünkben van lehetőség szoftveresen visszavenni a motor teljesítményét, ha nem szeretnénk, hogy túl gyors legyen a roller.

 

Hatótáv

Az F1-es modell 36V, 7,8 Ah-ás Li-Ion akkumulátorral rendelkezik. A gyári specifikáció szerint akár 20 km-et is meg lehet a rollerrel 1 feltöltéssel tenni. A valóságban az elektromos rollerek hatótávja igen tág skálán mozog. A hatótávot rengeteg tényező befolyásolja:

- a rolleres súlya

- a kiválasztott motorfokozat

- a haladás sebessége

- terepviszonyok (sík útak emelkedők mértéke, aránya)

- az elindulások száma (pl. városi környezetben)

- külső hőmérséklet

- az akkumulátor belső hőfoka

- az út minősége (pl. homokos laza talaj vagy aszfalt)

- egyéb időjárási paraméterek (pl. szembeszél, de akár a téli, hidegebb, sűrűbb levegő is)

- használt gumiköpeny minősége, légnyomása

A sok befolyásoló tényező miatt a hatótávot csak becslésszerűen tág határok között lehet megadni, véleményünk szerint átlagos körülmények között valahol 10-15 km között lehet a valós hatótáv. Amivel biztosan tudunk számolni, az az akkumulátor kapacitása, mely jelen esetben 281Wh. Ezt az értéket érdemes összevetni más rollerekével, mert ha azok kisebb akkumulátorral vannak szerelve, akkor arányosan kisebb lesz a hatótávjuk.

Néhány példa elterjedtebb rollerek akkumulátor kapacitására:

- XIAOMI M365 ESSENTIAL: 183Wh

- XIAOMI M365 1S: 281Wh

- XIAOMI M365 PRO2: 461Wh

- NINEBOT-SEGWAY ES2: 187 Wh

- NINEBOT-SEGWAY MAX G30: 551Wh 

Bár nem kellemes, de azért akkor sincs nagy gond, ha lemerülne a roller akkumulátora, hiszen az ellenállás nélküli motorral szerelt rollert majdnem ugyanolyan könnyű hajtani, mint egy hagyományosat.

 

 

Kezelés

A roller kezelése egyszerű. Mindössze 2 gomb található a gázkarral egybeépített kijelzőn:

- "POWER" gomb: hosszan nyomva ki és be tudjuk kapcsolni vele a rollert, röviden nyomkodva, pedig a kijelző alsó során megjelenő adatok közt tudunk lapozni (Pl.: összkilométer, akkufeszültség, stb.).

- "MODE" gomb: hosszan nyomva a világítást tudjuk ki-be kapcsolni, röviden nyomkodva pedig a motor erejét tudjuk 3 fokozatban állítani.

Joyor kijelző

A kijelzőről leolvashatjuk az aktuális sebességünket, a megtett kilométert, a beállított motorerőt, illetve az akkumulátor töltöttségét. 

 

Biztonság, fékek:

A beépített első-hátsó LED világítás elegendő fényerőt ad az éjszakai városi közlekedéshez. A hátsó kerékbe épített dobfék megfelelő mértékben lassítja a rollerünket. A fékezéskor villogó piros fényre váltó hátsó féklámpa tájékoztatja a mögöttünk jövőket lassulási szándékunkról.

Extrák:

A színes LCD kijelző, USB-s töltőaljzattal és mutatóujj gázkarral van egybeépítve. A “mutatóujj” gázkar jóval hosszabb élettartamú, mint a régebbi típusú “hüvelykujj gázkarok”.

Szervízes szemmel nézve:

Régi, kiforrott konstrukció kevés hibával. A mégis előforduló hibák többsége könnyen, gyorsan orvosolható.

Ami pozitívum:

- Évek óta alkalmazott, bevált, megbizható konstrukció

- Az első kerék nagyon könnyen cserélhető, a felni 4 csavar kicsavarásával szétszedhető, nagyon gyorsan könnyedén tudunk akár házilag defektet javítani.

- A hátsó kerék tömör gumival van szerelve, így defektmentes.

- A dobfék hosszú élettartamú, nem szokott probléma lenni vele.

És ami nem:

- Mint szinte az összes roller, érzékeny a vízre, a beázásra (nagy esőben inkább ne használjuk).

- A kijelző akkumulátorszint grafikus kijelzése nem pontos, az akkumulátor feszültségét viszont tizedes pontossággal jelzi, így akár pontosabban is meg tudjuk határozni az akkumulátor töltöttségét (Ez egyébként sok rollerre jellemző).

- Érzékeny pontja az első világítás vezetéke, beakadva valahova könnyen elszakad (általábban tőben), erre érdemes figyelni.

- A csuklószerkezet talpcsavarjai lazulhatnak idővel le, illetve a szerkezet zsírzására érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük az idő előtti kopást.

- A kormányoszlop túlzott lötyögését évjárat függvényében gumilap vagy gumihenger állítással, cserével lehet orvosolni.

- A kormány markolat hamar le tud lazulni, de ez egy imbusz csavar állításával 10 mp alatt orvosolható.

Összegzés:

Könnyen kezelhető, könnyen hordozható kényelmes roller, kiforrott technikával, apró hibákkal. Napi 10 km-es távokra 80-90 kg -os testsúlyig bátran ajánljuk. Teljeskörű alkatrész ellátás, szervízháttér, 24/12 hónap magyarországi garanciával (24 hónap a rollerre, 12 hónap az akkumulátorra), alkatrész ellátással, szervízháttérel. Ezek a tulajdonságok ideális belépő szintű elektromos rolleré teszik a Joyor F1-es rollert.

 A gyártó oldalát ide kattintva érheted el.

Adatok
Motor (Watt):
350W
Motor típusa:
hátsó BLDC, Direct Drive agymotor
Akkumulátor:
281Wh
Akkumulátor típusa:
Li-Ion 36V 7,8Ah (281Wh)
Hatótáv:
Gyári érték: 20 km, tapasztalati érték: 10-15 km
Sebesség:
25-30 km/h
Kerékméret:
8"
Kijelző:
színes LCD, mutatóujjas gázkarral, USB töltőaljzattal
Fékek:
hátsó dobfék
Méret összecsukva:
88*18*36 cm
Lengéscsillapítás:
első központi rugóstag, ballonos első kerék
Világítás:
Első-hátsó világítás, féklámpa
Súly:
12kg
Maximális terhelhetőség (kg):
120
Extrák:
tempomat
Megjegyzés:
A sebesség és a hatótáv több tényező függvénye (pl. testsúly, töltöttség, domborzati viszonyok, hőmérséklet, stb.)
EAN kód:
0711005514071
Gyártó:
JOYOR
Garancia (hónap):
24
Cikkszám:
237T